this is my 3rd sequel from the mental lexicon saga (yeah.im too old to heart cullen).the mental lexicon I was abandoned because of the slow server.the mental lexicon II is-now-defunct simply because i lost the password and can't login.

Monday, February 22, 2010

Fine Dining @ Firzana's Kitchen

Malam semalam saya telah melanggar perjanjian diet saya. Saya dah ambil 1 hl shakes and supposed 1 meal before 7pm.Masalahnya si pomen aircond tu habis pasang aircond jam 9.30pm!dahle tak smpat saya nk masak sbb drang asik kulu kelir di pintu dapur (bilik anak2 saya atas dapur).

Jam 10malam kami menuju ke gombak nk amek anak2 yg berdua tu di rumah wan & atok depa.memandangkan perut ni dah bertahap dangdut iramanya maka kami pon pegi la menyinggah di sebuah restoran yg nampak 'eksklusif' bak kata suami saya.siap bersangka musti mahal plak tu.tp bila saya ckp "takpela,i blanja u ye ling"..berdesup mendesup jek dia masuk ke kedai tu..

nama kedai tu Firzana's Kitchen.kaler merah.maka datangla waitressnya bawak menu. makanannya simple..segala jenis nasi,noodles & beverages.harganya pon ..ni yg nk habaq mai.."fine dining 4 star at the price of 1 star" gitew..(sori aa airasia..)

saya ordered nasi pattaya.portion was big + banyak seafood..lurveeee it..harganya rm5 sahaja.and sprti biasa,memalam buta begitu pon,craving ice blended terpaksa dilayan.so,saya ordered frosty mocha..yummy!!seriously it was FINE DINING ye kekawan..their ice blended is served in a tall & slender glass with whipped cream and dash of cinnamon powder.clean and neat..takdela melejer2 (melimpah2) keluar cam kat kedai lain sampai terkocoh2 i kene minum..and not served on plastic cup ok! (bayo memahal serve dalam plastic cup apa cite kan?)..harganya rm4.50 je.mmg berbaloi2.

inilah gambaran kasar mocha yg i ordered.gambo sebeno x smpat snap sbb betri hp tak charge..hahaha

my husband plak makan nasi goreng ayam dgn kopi panas.nasinya pelik skit..ala2 nasi dagang punye rupe tapi husband i ckp rasa cam nasi goreng la.presentationnya sangat cantik dan cuma rm4.50 ajer.kopi panas die diserve dalam gelas ala2 aladdin camtu..harga tatau.husband saya cakap kopi apa die pakai ? serious sedap .. (my husband ni mmg cerewet..kat rumah die ketagih radix + HR goat milk yg saya buat)ekeekek..

nasib baik ada gamba contoh yg seropee dgn yg husband i minum tu..cantikkan gelas ni..ginila presentation kopipanasnye..minus cookies tu.

dan tengah2 syok makan , sorang pak haji berjubah dgn kopiah n janggut yg sebelum tu duduk makan dengan 2 org berkopiah muka bersinar2 pon bangun amik penyapu dan menyapu kat luar kedai..skali bos laaaa!!lagila kami bersyukur..kalo bos camtu..inshaallah berkatla makanan yg kami ngap tu..siap berborak dgn husband saya yg mmg terkenal dgn peramahnya tu.

ok.tujuan sebenar pos ni adalah nk promote kedai makan ni jek sebnonya.takde kepentingan apa pun.tapi atas dasar membantu bisnes sesama muslim & makanan yg HALAL lgi BAIK (susah gile nk dapat ni kat luar).

so sesapa yg dok area Bandar Putra Permai,Puncak jalil,bkt jalil,kinrara,puchong ke..boleyla menyinggah ke kedai ni..namanya Firzana's Kitchen kat Jln PUJ 2,Puncak Jalil..atas kedai tu ada KAFA ibn Sina.kedainya kale merah hitam..interiornya simple,minimal & stylish. lurveeeeeee it!!!..deret kedai makan yg paling hujung dekat dgn Lestari Perdana.

jom jom meriahkan bisnes muslim..iklan japs: jom cari rm100 sehari..saya dah dapat rm1200 dalam tempoh 11 hari..anda bila lagi nk join?

5 comments:

norhasni said...

alamak jauhnyee....tp kena singgah ni nnt...

nur.najib said...

iyyoo...nak2 kalo ada ustaz2 singgah..ekekek suh maksu pi la..insaf sikit die..

Cik Tima said...

haha..sempat je kutuk aku!
nanti blanje aku kat ctu!

darussalam alamiah said...

teema..ko asikkkk suh kitorang blanja..ko bila nk blanja aku plak?

Cik Tima said...

huh? siapakah darussalam alamiah??? alongkah?
aritu aku nk blanje ko xde..haha